Shakshuka met kefta

30 MIN
2 personen
Shakshuka met kefta

We maken een variatie op de vegetarische Midden-Oosterse klassieker shakshuka, ditmaal mét gehaktballetjes. Ook de eitjes mogen blijven, en de eierdooier zal voor een heerlijk sausje zorgen bij dit originele gerecht. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 2 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  2. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de ui en de helft van de knoflook, de helft van de ras el hanout, de helft van de fijngesneden peterselie, peper en zout. Meng en vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal.
  3. Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze gedurende 7 minuten rondom. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de rest van de ui en paprika toe en stoof 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de rest van de knoflook, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), de rest van de ras el hanout en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Roer er de gehaktballetjes terug door.
  6. Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 7-8 minuten zachtjes garen.
  7. Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster.
  8. Serveer de shakshuka met de rest van de fijngesneden peterselie en pitabroodjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.59 kcal
Koolhydraten 53.58 g
waarvan suikers 16.39 g
Vet 39.96 g
waarvan verzadigd 10.85 g
Proteïnen 41.16 g
Vezels 8.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin