Foodbagchef Isa: "Ik gebruik de broccoli helemaal op in dit recept, zo gaat niks verloren. Van de stam kan je ook perfect een broccolidip, -pesto en -soep maken. Of hak 'm met een keukenrobot heel fijn tot rijst."
Ingrediënten
1 grote broccoli
500 gr bloemige aardappelen
2 gele uien
1 kl gedroogde tijm
2 varkensschnitzel
10 gr bieslook
boter
olijfolie
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verdeel de broccoli in roosjes. De steel van de broccoli is ook eetbaar. Schil en snijd in kleine blokjes. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet de broccoli en aardappelen net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Uiringen: snijd de ui in dunne ringen. Smelt een flinke klont boter in een pot of pan en fruit de uiringen op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn en goudbruin kleuren. Dat duurt ongeveer 10 min. Kruid met het tijmpoeder en zout.
Verhit intussen een scheut olijfolie in een (antikleef)pan en smelt er een klontje boter bij. Bak de varkensschnitzel in 5-7 min. goudbruin en krokant op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en broccoli af en stamp, samen met een scheutje melk en een klont boter, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Knip de bieslook erbij (zie tip).
Serveer de puree met de varkensschnitzel en uiringen. Smakelijk!
TIP: Je kan de bieslook ook hakken met een mes, maar knippen is lekker handig. Ook leuk voor kleine helpers in de keuken.