Schnitzel met amandelkorstje en geroosterde pastinaak-salade

30 MIN
2 personen
Schnitzel met amandelkorstje en geroosterde pastinaak-salade

We hebben van de Oostenrijkse klassieker 'schnitzel mit kartoffelsalat' een koolhydraatarme versie gemaakt! En het moet gezegd: het resultaat is minstens even lekker! De schnitzels krijgen een amandel-kaaskorstje en de patatjes vervingen we door blokjes geroosterde pastinaak. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 bio-eieren
  • 1 sjalot
  • 2 el kappertjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 little gems
  • 2 varkenslapje
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakblokjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Hou 1 ei apart (voor 4 personen: 2 eieren). Breng een potje met water en de rest van de eieren aan de kook. Kook de eieren hard in 10 minuten. Spoel ze daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de kappertjes grof. Hak de peterselie fijn. Maak de blaadjes van de little gem los.
  4. Meng de mosterd, wittewijnazijn, per persoon 1 koffielepel water, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en slaag ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  6. Doe de bloem in een diep bord. Breek het (de) apart gehouden ei(eren) in een diep bord en klop los. Doe het amandelpoeder en de geraspte harde kaas in een diep bord en meng. Dep de varkenslapjes droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het amandelpoedermengsel.
  7. Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij ze in fijne blokjes. Meng de geroosterde pastinaakblokjes met de mayonaise, sjalot, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  9. Meng de dressing door de blaadjes little gem. Serveer de gebakken schnitzels met de pastinaaksalade en de little gem.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 869.27 kcal
Koolhydraten 37.14 g
waarvan suikers 1.16 g
Vet 57.1 g
waarvan verzadigd 11.2 g
Proteïnen 51.27 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin