Scampisalade met sinaasappeldressing

40 MIN
4 personen
Scampisalade met sinaasappeldressing

Ingrediënten

  • 20 scampi's
  • 250 g gemengde sla
  • 2 sinaasappels
  • 1 steranijs
  • 20 g parmezaan, geraspt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 40 ml olijfolie
  • 30 g suiker, fijn
  • 1 cm gember
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp een halve sinaasappelschil. Halveer de sinaasappelen, maak met een scherp mesje de partjes los van het fijne vliesje. Vang het sap dat er uitloopt op. Doe het samen met de sinaasappelpartjes en de geraspte schil in een pannetje.
  2. Doe er de suiker, de gember en de steranijs bij. Laat 5 minuten inkoken. Laat de marmelade afkoelen in de koelkast.
  3. Pel de scampi's, halveer ze in de lengte, maar zonder ze helemaal doormidden te snijden.
  4. Doe de sinaasappelmarmelade in de blender en verwijder de steranijs. Doe er de azijn, de parmezaan, 1 eetlepel water en een snufje peper en zout bij. Pureer en leng in een straaltje aan met de olijfolie tot een gebonden, vloeibare dressing.
  5. Kruid de scampi's met peper en zout. Doe ze in een kom met 3 eetlepels dressing. Vermeng en laat 10 minuten marineren.
  6. Verdeel de salade over de kommetjes.
  7. Bak de gemarineerde scampi's in hete olijfolie. Leg ze bij de salade. Verwarm in dezelfde pan de rest van de dressing. Lepel over de scampi's. Werk af met bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 274.78 kcal
Koolhydraten 17.99 g
waarvan suikers 13.97 g
Vet 12.96 g
waarvan verzadigd 2.36 g
Proteïnen 21.43 g
Vezels 2.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin