Scampiburger met pompoenfrietjes en salsa van appel

45 MIN
2 personen
Scampiburger met pompoenfrietjes en salsa van appel

Foodbagchef Caroline: "Ik presenteer je een kleurrijk gerechtje om even weg te dromen tijdens donkere dagen. Met frisse, exotische smaken gemaakt met lekkers van bij ons. En geen zorgen, ik heb ook nog een flinke portie seizoensgroenten voorzien."

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 14 scampi
  • 25 gr panko
  • 1 groene appel
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 50 gr kruidensla
  • 2 el zoete chilisaus
  • olijfolie
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olijfolie, het paprikapoeder, maïszetmeel, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  3. Scampiburger: snipper de sjalot fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil. Pers de knoflook. Hak de scampi grof (zie tip). Meng de scampi met de helft van de sjalot, helft van de chilipeper, limoenzeste, knoflook, panko, zout en zwarte peper. Vorm met vochtige handen tot 1 burger per persoon.
  4. Salsa: pers het sap van de limoen. Snijd de appel in fijne blokjes (schillen hoeft niet). Meng de appel met het limoensap, de rest van de sjalot, rest van de chilipeper, een scheutje olijfolie en de suiker. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een antikleefpan en bak de scampiburgers 3-4 min. per kant op middelhoog vuur. Keer voorzichtig om met een spatel. Snijd intussen het hamburgerbroodje open en rooster de laatste 2-3 min. mee in de oven.
  6. Schik wat kruidensla op het hamburgerbroodje. Leg de scampiburger en wat salsa erop. Besprenkel met wat zoete chilisaus. Serveer met de pompoenfrietjes, rest van de zoete chilisaus en de rest van de salsa. Smakelijk!
  7. TIP: Of gebruik een hakmolen. Gebruik dan wel de 'pulse'- functie, zodat je nog wat brokjes hebt.