Scampibrochettes met citroengras

75 MIN
4 personen
Scampibrochettes met citroengras

Een heerlijke originele brochette voor op de barbecue, deze scampibrochette met citroengras en frisse komkommer-en courgettelinten bij.

Ingrediënten

  • 20 scampi's, gepeld
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • voor de marinade

  • 3 el olijfolie
  • 3 el kokosmelk
  • 1 limoen, geperst
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 1 kl gemberwortel, geraspt
  • 2 stengels citroengras, in ringetjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Doe er de scampi's bij. Schep goed om. Zet, afgedekt, minstens 1 u koel weg.
  2. Spoel de komkommer en de courgette. Trek ze met een dunschiller in fijne linten. Meng met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de groentesalade koel weg. Laat de scampi's uitlekken. Prik ze op spiesjes. Rooster ze 5 minuten op de barbecue.
  3. Serveer de spiesjes op een bedje van courgette- en komkommerlinten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 266.45 kcal
Koolhydraten 10.96 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 15.51 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 20.33 g
Vezels 2.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin