Scampibrochette met gebakken rijst, wokgroenten en zoete chilisaus

30 MIN
2 personen
Scampibrochette met gebakken rijst, wokgroenten en zoete chilisaus

Foodbagchef Caroline: "Gebakken rijst, fried rice, nasi goreng... Hoe je het ook noemt: altijd lekker. Met voorgesneden wokgroenten is het zo klaar. Dan blijft er tijd over voor een scampibrochette of bak ze gewoon snel in de pan."

Ingrediënten

  • 125 gr witte basmati rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • 14 scampi
  • 400 gr wokgroenten
  • 10 ml sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat zoveel mogelijk afkoelen. Spreid uit op een schaal of groot bord.
  2. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen, houd het groene en witte deel gescheiden.
  3. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper. Optioneel: rijg op een satéstokje. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de scampi(brochette) kort (30 sec. per kant) op hoog vuur. Haal uit de pan en houd warm.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan (zie tip). Stoof het wit van de lente-ui en de knoflook in 1 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en bak nog 2 min. Meng de sojasaus eronder en kruid met zwarte peper.
  5. Serveer de gebakken rijst met de scampi(brochette) en druppel de zoete chilisaus erover. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  6. TIP: Laad je (wok)pan best niet te vol, neem eventueel 2 verschillende pannen.