Scampi's met knoflook en ovengegaarde orzo met kerstomaten en basilicum

25 MIN
2 personen
Scampi's met knoflook en ovengegaarde orzo met kerstomaten en basilicum

Lekker zomers: we maken scampi's met knoflook en daarbij een originele ovengegaarde orzo met kerstomaatjes en basilicumboter bij. Heel gemakkelijk en toch zo'n smaakbommetje. En nu gaan genieten in het zonnetje!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • ½ groentebouillonblokje
  • 250 g kerstomaten
  • 125 g orzo
  • 20 scampi's
  • ½ citroen
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de boter uit de koeling. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Hak het basilicum fijn (ook de steeltjes, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng de boter met het basilicum en de helft van de knoflook.
  2. Breng per persoon 175 milliliter water aan de kook. Los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Halveer de kerstomaten.
  3. Neem een ovenschaal en doe er de orzo, de groentebouillon en de helft van de basilicumboter in en meng goed. Kruid met peper en zout. Voeg de kerstomaten toe. Zet de schaal 18 minuten in de oven. Roer halverwege om.
  4. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de rest van de knoflook en de scampi's toe. Roerbak ze tot ze roze kleuren. Pers er de aangegeven hoeveelheid van de citroen boven uit.
  5. Controleer of de orzo gaar is en alle bouillon is opgenomen. Roer er de rest van de basilicumboter door. Serveer samen met de scampi's, werk af met een basilicumblaadje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 565.92 kcal
Koolhydraten 50.12 g
waarvan suikers 5.58 g
Vet 25.92 g
waarvan verzadigd 11.27 g
Proteïnen 31.35 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin