Scampi's met chili en limoen

10 MIN
4 personen
Scampi's met chili en limoen

Ingrediënten

  • 800 g scampi's, gepeld
  • 240 g basmatirijst
  • 5 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 limoen, geperst
  • 2 kl olie
  • 4 kl boter
  • 1 kl chilipoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Stoof driekwart van de lente-ui aan in de olie. Roer regelmatig om.
  3. Voeg na één minuut de scampi's toe en bestrooi ze met het chilipoeder. Roerbak enkele minuten tot de scampi's gaar zijn en haal dan van het vuur.
  4. Voeg het limoensap en de boter toe. Breng verder op smaak met een beetje zout. Roer om tot de boter volledig gesmolten is.
  5. Bestrooi met de rest van de lente-ui en serveer samen met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 474.18 kcal
Koolhydraten 51.32 g
waarvan suikers 1.31 g
Vet 11.65 g
waarvan verzadigd 4.33 g
Proteïnen 39.65 g
Vezels 1.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin