Foodbagchef Caroline: "Snijplank en mes hoef je voor dit gerecht niet boven te halen. Je kan meteen beginnen wokken: eerst de scampi en daarna de voorgesneden groenten. Nog een lekker sausje, wat rijst erbij en klaar."
Ingrediënten
125 gr witte rijst
14 stuks scampi
400 gr wokgroenten
2 el gele currypasta
200 ml kokosmelk
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zwarte peper en zout en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en voeg de wokgroenten toe. Roerbak 5 min op middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta toe, bak kort mee met de groenten. Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Laat nog 2-3 min. stoven. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Roer de scampi door de groenten en laat kort doorwarmen. Serveer met rijst, smakelijk!
TIP: Of gebruik wat sojasaus en chilivlokken, om in de Aziatische sferen te blijven.