Roer een koffielepel paprikapoeder los met 2 koffielepels olijfolie in een warme pan. Stoof hierin de ui zacht. Blus met de een scheutje wijnazijn, en voeg de knoflook, de paprika en de tomatenblokjes toe. Doe hierbij de groentenbouillon en de tomatenpuree. Laat 1 uur sudderen op een laag vuurtje.
Mix met een blender tot een gladde saus. Leng eventueel aan met water. Kruid naar smaak af met peper en zout.
Bak ondertussen de scampi's goudbruin en knapperig in de rest van de olijfolie. Kruid ze met paprikapoeder, peper en zout.
Meng de scampi's onder de tomatensaus en roer er de lente-ui door. Garneer met peterselie en serveer.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.