Foodbagchef Claire: "ldeaal voor dagen waarop je wel wil koken, maar niet te ingewikkeld wilt doen. Met zo'n getomateerd roomsausje scoor je bij klein en groot. Sop die patatjes er maar lekker in!"
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
1 gele paprika
1 rode paprika
½ gele ui
2 teentjes knoflook
14 scampi
½ blikje tomatenpuree
150 ml room
olijfolie
snuifje gedroogde rozemarijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met olijfolie, de rozemarijn (of Provençaalse kruiden), zout en zwarte peper. Rooster in 25 min. goudbruin in de oven.
Snijd de paprika in blokjes van 0,5 cm. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in diezelfde pan en fruit de ui, knoflook en paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe, kruid met zout en zwarte peper. Bak, tot de paprika zacht is.
Giet de room bij de groenten en laat 2 min. inkoken. Voeg de scampi opnieuw toe (zie tip). Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de scampi in een diep bord met de geroosterde wedges. Smakelijk!
TIP: Gooi die scampi-jus niet weg, maar roer onder de saus.