Scampi in look met spinazie, krielaardappelen en knolselder

30 MIN
2 personen
Scampi in look met spinazie, krielaardappelen en knolselder

Foodbagchef Caroline: "Ik pleit ervoor om gestoofde spinazie vaker op het menu te zetten. Van mijn grootmoeder leerde ik het trucje om de spinazie te stoven met een teentje knoflook op de vork geprikt. Doe jij dat ook zo?"

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 300 gr knolselder, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 14 scampi
  • ½ citroen
  • olie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet). Hussel samen met de knolselderblokjes op de bakplaat door elkaar met een scheut olie en een snuif zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om (zie tip).
  3. Pel de knoflook en prik op een vork. Verhit een scheut olie in een pan, voeg handje per handje de spinazie toe en laat slinken. Roerbak op hoog vuur. Gebruik hiervoor de vork met de knoflook erop geprikt. Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan.
  4. Dep de scampi droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Smelt de boter in de pan van de spinazie. Pers de knoflook (van de spinazie) rechtstreeks in de pan en bak samen met de scampi kort op hoog vuur (30 sec. per kant). Halveer de citroen en pers het sap erbij.
  5. Meng de spinazie voorzichtig met de krieltjes en knolselder. Schep op een bord. Schik de scampi erop en lepel de resterende citroen-knoflookboter uit de pan erbij. Smakelijk!
  6. TIP: Nu heb je even tijd, wacht tot de laatste 5 minuten voor je aan de scampi en spinazie begint. Geniet ervan!