Scampi in kruidenroomsaus met krieltjes, spinazie en prei

30 MIN
2 personen
Scampi in kruidenroomsaus met krieltjes, spinazie en prei

Foodbagchef Deborah: "Scampi op het menu, daar kan je me altijd mee verleiden. En die krokante panko-topping erbij? Daar word ik pas echt blij van."

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 stengel prei
  • ½ citroen
  • 50 gr panko
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr jonge spinazie
  • 2 kl tuinkruiden met citroen
  • 100 ml (kook)room
  • 14 scampi
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet) en snijd de prei in ringen. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de panko goudbruin en kruid met zout en zwarte peper. Haal van het vuur en pers de knoflook erbij. Meng ook de citroenzeste eronder. Haal uit de pan.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Roerbak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Voeg dan de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Schep de krielaardappelen en tuinkruiden met citroen eronder. Kruid met zout en zwarte peper en voeg een kneepje citroensap toe. Overgiet met de room. Laat 25 min. pruttelen op zacht vuur, met een deksel op de pan.
  4. Schik de laatste 5 min. de scampi tussen de groenten in de saus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Zet de pan op tafel en werk af met de panko. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je nog wat kaas liggen? Schep alles dan over in een ovenschaal en laat even gratineren met de panko en kaas.