Scampi diabolique met linguine

30 MIN
4 personen
Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique zijn gebakken scampi's in een heerlijke pittige tomatensaus. Overheerlijk bij een lekker bordje pasta, zoals linguine.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 500 g linguine
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el citroensap
  • 2 el cognac
  • 125 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe pan. Voeg de chilipeper, de ui, de rode paprika en de knoflook toe en roerbak 2 minuten. Schenk de wijn bij in de pan en laat de alcohol verdampen. Roer de tomatenpuree erdoor.
  2. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Kruid met oregano, peper en zout. Laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  4. Kruid de scampi's met peper en zout. Bak ze op hoog vuur kort in een pan in 1 eetlepel olijfolie tot ze roze kleuren. Voeg de cognac toe en flambeer.
  5. Schep de scampi's door de saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  6. Roer de extra vierge olijfolie en 3/4de van de fijngehakte bladpeterselie door de pasta. Serveer de scampi diabolique bovenop de linguine en werk af met de rest van de bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.94 kcal
Koolhydraten 95.64 g
waarvan suikers 10.97 g
Vet 17.01 g
waarvan verzadigd 2.74 g
Proteïnen 40.88 g
Vezels 7.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin