Savooirolletjes met scampi en rijst

35 MIN
4 personen
Savooirolletjes met scampi en rijst

Savooi leent zich uitstekend voor deze heerlijke rolletjes met scampi en rijst. Een lekker licht Aziatisch gerecht.

Ingrediënten

  • 300 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 300 g rijst
  • 8 blaadjes savooikool
  • 2 lente-uitjes, in fijne reepjes
  • 1 cm gember, geraspt
  • 4 kl citroensap
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Blancheer de blaadjes savooikool kort in gezouten water. Laat ze uitlekken en opdrogen.
  3. Meng de rijst met de lente-uitjes, de gember, de sojasaus, het citroensap, de mirin, peper en zout.
  4. Verdeel de rijst met de scampi's over de blaadjes savooikool. Rol de koolbladeren goed op en druk ze stevig aan.
  5. Zet de savooirolletjes in een stoommandje op een pot met kokend water. Stoom ze 10 minuten aan tot de vulling warm is.
  6. Halveer de savooirolletjes en werk af met de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 201.16 kcal
Koolhydraten 23.98 g
waarvan suikers 6 g
Vet 3.43 g
waarvan verzadigd 0.44 g
Proteïnen 17.29 g
Vezels 2.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin