Saté van paneer met wortelcrème en peer-koolrabisalade
30 MIN
2 personen
Paneer is een zachte kaas, die niet smelt bij het bakken, afkomstig uit de Indische keuken. Perfect om te serveren op satéstokjes en even te grillen op de barbecue.
Ingrediënten
4 wortelen
1 teentje knoflook
1 koolrabi
1 peer
½ limoen
10 gr koriander
½ rode chilipeper
1 el sojasaus
200 gr witte bonen (blik)
20 gr gember
200 gr paneer
50 gr spinazie
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Spoel de wortelen en snijd in ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Verwarm wat olijfolie en stoof hierin de wortelen met de knoflook gedurende 1-2 min. Blus met gezouten kokend water tot de wortelen net onder staan. Breng aan de kook tot de wortelen zacht zijn.
Schil en snijd intussen de koolrabi in fijne plakjes en de peer in kleine blokjes, plaats in een kom tot verder gebruik. Rasp de zeste van de limoen en houd opzij.
Maak de dressing: pers het sap van de limoen, hak de koriander en chilipeper (met of zonder zaadjes) fijn en meng samen met de sojasaus, rode wijnazijn en aangegeven hoeveelheid olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de bonen af en laat uitlekken maar spoel ze niet. Giet ook de wortelen af. Schil 2 cm gember en rasp fijn. Gebruik een staafmixer en mix de wortelen, bonen en gember tot een gladde crème. Kruid de wortelcrème naar smaak met limoenzeste, zout en zwarte peper.
Snijd de paneer in rechthoekige stukken. Rijg de paneer op de satéstokjes en gril of bak aan beide kanten bruin.
Meng intussen de spinazie met de koolrabi en peer. Meng er de helft van de dressing onder.
Serveer de saté van paneer met de wortelcrème, koolrabisalade en extra dressing. Smakelijk!