Samosa's met erwtjes

30 MIN
10 stuks
Samosa's met erwtjes

Samosa’s zijn typische gebakjes uit de Indiase street food keuken. Traditioneel worden ze gevuld met erwtjes en aardappelen, een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 10 vellen filodeeg
  • 200 g aardappelen
  • 100 g erwten
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 1 el boter
  • 2 kl korianderzaad
  • 2 el gember, fijngehakt
  • 4 kl koriander, fijngemalen
  • 4 kl komijn, fijngemalen
  • 1 kl kardemompoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen 15 minuten gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen.
  2. Kook de erwtjes 5 minuten en giet af.
  3. Pureer de aardappelen en meng de erwtjes onder de puree.
  4. Bak de korianderzaadjes, de gember, de knoflook, de chilipeper, de koriander, de komijn en de kardemom 2 minuten aan in boter. Blus af met water.
  5. Roer het kruidenmengsel onder de puree en breng op smaak met zout.
  6. Verhit frituurolie tot 180° C.
  7. Schik de velletjes filodeeg op een werkvlak en verdeel de vulling, telkens in de bovenste hoek wanneer het velletje met de kortste zijde naar onderen ligt. Vouw de linkerbovenhoek over de vulling naar onderen zodat je driehoekjes krijgt. Neem dan de driekhoekjes vast en rol ze nog twee keer naar beneden. Plak dan de rand vast en druk stevig aan.
  8. Frituur de samosa's 5 minuten en dien ze meteen op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 128.35 kcal
Koolhydraten 19.9 g
waarvan suikers 0.41 g
Vet 3.46 g
waarvan verzadigd 0.98 g
Proteïnen 3.65 g
Vezels 1.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin