Saltimbocca met gnocchi, pesto en rucola

35 MIN
4 personen
Saltimbocca met gnocchi, pesto en rucola

Saltimbocca is een dun kalfslapje waarop we verse salie leggen en parmaham rondom heen rollen. We bakken de dunne lapjes kort aan om ze vervolgens te laten pruttelen in Marsala wijn. Lekker met gnocchi, pesto en rucola. Aan tafel!

Ingrediënten

  • 4 kalfslappen, heel dun
  • 4 plakjes parmaham
  • 400 g gnocchi
  • 50 g rucola
  • 6 pesto, groen
  • 12 blaadjes salie
  • 75 g parmezaanschilfers
  • 150 ml Marsala wijn
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kalfslapjes met peper, leg er blaadjes salie en een plakje parmaham op en rol op. Zet vast met een prikker.
  2. Smelt boter in een pan en voeg de kalfslapjes toe. Bak ze 3 min. aan elke kant, voeg dan de Marsala toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de gnocchi gaar. Giet af en laat uitlekken. Roer er de pesto door.
  4. Snij de saltimbocca in plakjes. Serveer de gnocchi met de plakjes saltimbocca en de rucola. Werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1892.64 kcal
Koolhydraten 99.83 g
waarvan suikers 5.5 g
Vet 133.39 g
waarvan verzadigd 25.86 g
Proteïnen 64.14 g
Vezels 3.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin