Salade van perzik, rucola, rauwe ham en mozzarella

20 MIN
4 personen
Salade van perzik, rucola, rauwe ham en mozzarella

Gegrilde perzik, rucola, rauwe ham en mozzarella, bij voorkeur buffelmozzarella is een heerlijke combinatie! In de winter kan je de gegrilde perzik vervangen door partjes (bloed)appelsien, heerlijk!

Ingrediënten

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 4 perziken
  • 100 g rucola
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de perziken en haal de pit eruit. Leg ze met de vlakke kant gedurende 2 minuten op een ingeoliede grillpan.
  2. Leg op ieder bord 2 halve perziken. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Doe de rucola erbij, kruid met peper en zout en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Verdeel de rauwe ham over de borden en werk af met de geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 459.87 kcal
Koolhydraten 13.88 g
waarvan suikers 11.49 g
Vet 34.22 g
waarvan verzadigd 11.83 g
Proteïnen 24.56 g
Vezels 0.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin