Salade van asperges met een gepocheerd eitje, champignons en rucola

25 MIN
4 personen
Salade van asperges met een gepocheerd eitje, champignons en rucola

Een heerlijk vullende salade met groene asperges, een gepocheerd eitje, champignons en rucola. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd 's avonds.

Ingrediënten

  • 150 g gerookt spek, in reepjes
  • 500 g groene asperges
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 bosje waterkers
  • 4 eieren
  • 2 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de uiteinden van de asperges en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en zout en zet 8 minuutjes in de oven.
  3. Bak het spek krokant in de overige olijfolie. Laat even uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons zacht.
  4. Breek de 4 eieren in 4 kommetjes. Breng een grote pot water met azijn aan de kook. Zet het vuur wat zachter en pocheer de eieren één voor één 3-4 minuten gaar. Schep ze uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken.
  5. Verdeel de asperges over de borden. Leg op elke portie een eitje en kruid bij met peper en zout. Verdeel het spek, de champignons en de waterkers over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 356.61 kcal
Koolhydraten 2.44 g
waarvan suikers 2.24 g
Vet 26.33 g
waarvan verzadigd 15.84 g
Proteïnen 17.04 g
Vezels 3.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin