Salade van asperge met kerstomaatjes, serranohamkrokantjes en een pesto van koriander

30 MIN
4 personen
Salade van asperge met kerstomaatjes, serranohamkrokantjes en een pesto van koriander

Een lekkere salade van witte asperges met kerstomaatjes, krokante serranoham en een originele korianderpesto. Verrassende smaken die wonderwel heel lekker samen smaken!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes serranoham
  • 100 g spinazie
  • 1 kg witte asperge
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eieren, zachtgekookt
  • 50 g parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • 1 bosje koriander, en extra voor afwerking
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Mix in een blender de koriander samen met de parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2 eetlepels olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak ondertussen de serranoham krokant in wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak de spinazie kort even op in olijfolie.
  4. Kruid de kerstomaten met zout en leg ze op een hete grillplaat.
  5. Kook ondertussen de geschilde asperges beetgaar in voldoende water. Giet af en meng 3 eetlepels van het kookvocht onder de pesto.
  6. Verdeel de spinazie over de borden en leg daarop de asperges, kerstomaten en serranoham. Halveer de zachtgekookte eieren en leg op elke bord een half ei. Besprenkel met de korianderpesto en wat takjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 270.01 kcal
Koolhydraten 6.14 g
waarvan suikers 4.06 g
Vet 15.65 g
waarvan verzadigd 5.2 g
Proteïnen 24.65 g
Vezels 5.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin