Salade niçoise met tonijn, ei, krieltjes, boontjes en tomaat

25 MIN
2 personen
Salade niçoise met tonijn, ei, krieltjes, boontjes en tomaat

We brengen een beroemde brasserieklassieker naar je toe! Je proeft de zuiderse sfeer uit Nice op je bord. Een mooie mengeling van smaken en texturen.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 175 gr rode en gele kerstomaten
  • ½ pakje krulpeterselie
  • 300 gr prinsessenboontjes
  • 4 eieren
  • 400 gr krielaardappelen
  • 200 gr tonijn uit blik
  • 50 gr veldsla
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • zout & zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: wist je dat krulpeterselie een veel zachtere smaak heeft dan platte peterselie? Ideaal voor dit zomers slaatje.
  2. Breng twee potten met gezouten water aan de kook voor de krieltjes en de boontjes.
  3. Snijd de ui doormidden. Snijd de helft in plakjes en snipper de andere helft fijn. Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn (zie tip).
  4. Halveer de boontjes en voeg ze toe aan het kookwater van de eerste pot. Laat 4 min. koken. Schep de boontjes uit het water met een schuimspaan. Kook vervolgens de eitjes 7 min. in het kookwater van de boontjes. Spoel ze daarna onder koud stromend water. Pel en halveer de eitjes.
  5. Halveer intussen ook de krieltjes en voeg toe aan het water van de tweede pot. Kook in zo'n 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitdampen.
  6. Dressing: meng in een kommetje een scheut olijfolie met een scheut rode wijnazijn. Voeg de helft van de peterselie en fijngehakte ui toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Schep de tonijn in een kommetje en breng op smaak met een scheutje olijfolie, de overige peterselie, zout en zwarte peper.
  8. Meng in een ruime kom de veldsla, boontjes, kerstomaat, rode ui en wat van de dressing onder elkaar.
  9. Serveer de salade met de tonijn, krieltjes en eitjes. Smakelijk!