Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

15 MIN
2 personen
Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

Scampi's, currydressing en appel, een zalige combinatie! Maak er een heerlijke salade van met kerstomaatjes en rucola erbij. En nog eens lekker licht ook. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 1 appel
  • ½ citroen
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stokbroodje
  • ½ stick honing
  • 2 kl currypoeder
  • 20 scampi's
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een pan klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de appel in staafjes (julienne). Besprenkel met wat citroensap, pers de rest van het citroensap in een kommetje. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  3. Bak het stokbrood 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  4. Voeg de mayonaise bij het citroensap en roer goed. Voeg dan de honing, de helft van het currypoeder en peper en zout toe. Dit is de currydressing.
  5. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan mooi roze. Voeg de rest van het currypoeder toe.
  6. Schik de rucola op de borden en leg er de appelstaafjes en kerstomaatjes op. Leg er de scampi's bovenop en bedruppel met de curryvinaigrette. Serveer met sneetjes stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.27 kcal
Koolhydraten 66.65 g
waarvan suikers 17.83 g
Vet 29.66 g
waarvan verzadigd 4.24 g
Proteïnen 30.5 g
Vezels 7.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin