Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

15 MIN
4 personen
Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

Scampi, currydressing en appel, een zalige combinatie! Maak er een heerlijke salade van. En nog eens lekker licht ook. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 20 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 2 appels, Granny Smith
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g rucola
  • 1 bakje kervel
  • 250 g kerstomaten
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje currypoeder
  • peper en zout
  • voor de curryvinaigrette

  • 3 el lichte mayonaise
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl honing
  • 1 el water
  • 1 kl walnootolie
  • 1 kl ciderazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten voor de curryvinaigrette in een kommetje en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de waterkers, kervel en rucola in een grote kom en meng door elkaar. Schil en snij de appels in reepjes. Besprenkel met wat citroensap. Halveer de kerstomaatjes. Voeg bij de salade.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze in de pan mooi roze aan beide kanten. Voeg een snufje currypoeder toe.
  4. Serveer de salade met de gebakken scampi's en de curryvinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 285.6 kcal
Koolhydraten 24.96 g
waarvan suikers 17.88 g
Vet 12.5 g
waarvan verzadigd 1.18 g
Proteïnen 16.32 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin