Salade met prosciutto, mozzarella en perzik

20 MIN
4 personen
Salade met prosciutto, mozzarella en perzik

Een lekkere salade met heerlijk in olijfolie en knoflook gebakken croutons, gecombineerd met plakjes prosciutto, stukjes mozzarella en perzik partjes. Hiervoor schuif je met plezier mee aan tafel. Een perfecte lunch die je meeneemt naar het zonnige zuiden.

Ingrediënten

  • 200 g prosciutto
  • 1 ciabattabroodje
  • 100 g rucola
  • 2 perziken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 250 g mozzarella, buffelmozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het broodje in blokjes. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes brood samen met de knoflook. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout.
  3. Snij de perziken in partjes. Scheur de mozzarella in stukjes. Schik de rucola op de borden en verdeel er de mozzarella, perziken, plakjes prosciutto en de croutons over. Bedruppel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.1 kcal
Koolhydraten 16.76 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 40.69 g
waarvan verzadigd 13.08 g
Proteïnen 24.61 g
Vezels 1.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin