Salade met peer, walnoten en roquefort

15 MIN
4 personen
Salade met peer, walnoten en roquefort

Een heerlijke herfstige salade met plakjes peer, knapperige walnoten en zalige scherpe roquefortkaas. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 g roquefort, in blokjes
  • 4 peren, geschild en in partjes
  • 1 citroen, geperst
  • 1 stronkje roodlof
  • 200 g veldsla
  • 50 g rucola
  • 2 handvol walnoten
  • 1 el balsamico
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Besprenkel de peren met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  2. Haal de blaadjes van de roodlof en snij in de lengte in fijne reepjes.
  3. Maak een dressing met de balsamico, olijfolie, arachideolie en peper en zout.
  4. Doe de veldsla en de rucola in een grote slakom. Schep goed om. Verdeel de sla over de borden en leg er de partjes peer, roodlof en de blokjes kaas bij. Werk af met de noten en lepel er de dressing bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 452.21 kcal
Koolhydraten 19.64 g
waarvan suikers 16.75 g
Vet 35.24 g
waarvan verzadigd 12.73 g
Proteïnen 12.87 g
Vezels 5.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin