Salade met peer, walnoten en gorgonzola

15 MIN
4 personen
Salade met peer, walnoten en gorgonzola

Een heerlijke combinatie is dit, deze salade met peer, walnoten en gorgonzola. Een lekkere herfstige lunch.

Ingrediënten

  • 200 g veldsla
  • 50 g rucola
  • 4 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 4 peren, in partjes
  • 1 citroen, geperst
  • 8 walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 200 g gorgonzola, in blokjes
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Besprenkel de peren met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  2. Maak een dressing met de wijnazijn, olijfolie, arachideolie en peper en zout.
  3. Doe de veldsla, de rucola en de selder in een grote slakom. Schep goed om. Verdeel de sla over de borden en leg er de partjes peer en de blokjes kaas bij. Werk af met de noten en lepel er de dressing bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 457.15 kcal
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 16.04 g
Vet 34.91 g
waarvan verzadigd 12.59 g
Proteïnen 13.49 g
Vezels 6.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin