Salade met peer, roquefort en spek

20 MIN
2 personen
Salade met peer, roquefort en spek

Deze salade is een heerlijke combinatie van krokant gebakken spekjes, romige roquefort kaas, pecannoten en plakjes peer. Een lekker stevige maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 80 g roquefort
  • 1 peer
  • 30 g pecannoten
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • 100 g spekreepjes
  • 2 el suiker
  • 150 g gemengde sla

BEREIDING

  1. Was de citroen heel goed en rasp de schil. Pers het sap van de citroen uit. Verkruimel de roquefort. Snij de peer in plakjes en besprenkel met wat sap van citroen. Hak de pecannoten grof.
  2. Meng de rest van het citroensap en de citroenzeste met de honing, olijfolie en mosterd. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de spekreepjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Veeg de pan droog met keukenpapier en doe er dan de suiker en 1 eetlepel water in. Laat de suiker karamelliseren en voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Schep goed om en laat afkoelen op een bakpapiertje.
  5. Verdeel de sla over 2 kommen. Meng er de helft van de dressing onder. Schik op de sla de spekreepjes, verkruimelde roquefort, plakjes peer en de gekaramelliseerde pecannoten. Bedruppel met de rest van de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 715.61 kcal
Koolhydraten 33.51 g
waarvan suikers 29.45 g
Vet 50.09 g
waarvan verzadigd 28.97 g
Proteïnen 19.55 g
Vezels 4.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin