Salade met geta, zoete aardappel, dressing van veenbessen en amandelen
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Een slaatje hoeft je niet altijd met kropsla te maken. Zo is spinazie ook erg smaakvol en zit die bomvol vitamines. Voor de dressing gebruik ik veenbessenkonfijt: heerlijk zoet bij de getakaas."
Ingrediënten
400 gr zoete aardappel
1 rode biet
2 el veenbessenconfijt
mosterd, naar smaak
50 gr bruine amandelen
25 gr pompoenpitten
1 peer
100 gr getakaas
100 gr spinazie
olijfolie
1 el balsamico-azijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de zoete aardappel en rode biet in blokjes van 1-2 cm (schillen hoeft niet).
Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven.
Dressing (zie tip): meng het veenbessenkonfijt met de mosterd, de aangegeven hoeveelheid olijfolie en balsamicoazijn. Hou je van een zuurtje? Voeg gerust wat meer azijn toe. Kruid met zout en zwarte peper.
Hak de amandelen grof. Optioneel: rooster, samen met de pompoenpitten, in een pan zonder vetstof.
Snijd de peer in dunne plakjes. Snijd de getakaas in blokjes.
Schep de spinazie en geroosterde groenten door de dressing. Werk af met de peer, getakaas en notenmengeling. Smakelijk!
TIP: Meng de dressing rechtstreeks in de slakom om afwas te besparen.