Salade met gegrilde kip, geitenkaas en dille

20 MIN
2 personen
Salade met gegrilde kip, geitenkaas en dille

Wie heeft er zin in een frisse, smaakvolle salade? We maken er ééntje met kruidige gegrilde kip, knapperige groentjes, geitenkaas en een zalige dille-honingmosterddressing. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g dille
  • 1 stick honing
  • 2 kipfilet
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g kropsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer in blokjes.
  2. Hak de dille fijn. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Roer er de helft van de fijngehakte dille door. Dit is de dressing.
  3. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot. Meng de olijfolie met de gedroogde oregano en een snufje peper en zout. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie. Verhit een grillpan op het vuur.
  4. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  5. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Schik de kropsla op borden. Snij de kipfilets in reepjes en leg ze bij de sla. Leg er de kerstomaten en komkommer bij. Druppel de dressing over het gerecht. Werk af met stukjes geitenkaas en de rest van de fijngehakte dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 452.77 kcal
Koolhydraten 11.59 g
waarvan suikers 8.09 g
Vet 26.01 g
waarvan verzadigd 8.11 g
Proteïnen 42.97 g
Vezels 3.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin