Salade getakaas met veenbessen, pastinaak en rode biet

30 MIN
2 personen
Salade getakaas met veenbessen, pastinaak en rode biet

Foodbagchef Isa: "Salade geitenkaas met een twist. Ik kies voor getakaas van De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem, hun variant op fetakaas, maar dan met geitenmelk. De veenbessendressing brengt me al helemaal in kerststemming."

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • ½ rode appel
  • 1 pastinaak
  • 50 gr verse zilveruitjes
  • 2 pitabroodjes
  • 2 el veenbessenconfijt
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 50 gr kruidensla
  • 100 gr getakaas met kruiden
  • olijfolie
  • boter
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de rode biet en helft van de appel in parten en pastinaak in dikke 'frieten' (zie foto, schillen hoeft niet). Maak de zilveruitjes schoon en halveer grote exemplaren. Hussel alle ingrediënten op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Rooster 25 min. in de oven, tot de groenten goudbruin en gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen het pitabrood in croutons. Smelt een klont boter in een pan en bak de croutons goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout (zie tip).
  4. Dressing: meng het veenbessenkonfijt met de witte wijnazijn en 1 el olijfolie per persoon.
  5. Snijd de rest van de appel in blokjes of dunne partjes. Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Afwerking: schik de kruidensla in een grote kom en meng de geroosterde groenten eronder. Meng de rest van de appel en zonnebloempitten eronder en verkruimel de kaas erbij. Schik op een bord en besprenkel naar smaak met de dressing. Smakelijk!
  7. TIP: Geen zin om een extra pan vuil te maken? Rooster de croutons dan de laatste 5-6 min. in de oven bovenop de groenten.