Rundvleescurry met Thaise basilicum

20 MIN
2 personen
Rundvleescurry met Thaise basilicum

Thaise basilicum heeft een geheel andere smaak als de klassiek basilicum. Fris en met een lichte toets van anijs, perfect bij een lekker pittige Thaise curry.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels citroengras
  • 10 g Thaise basilicum
  • 300 g rundersteak
  • 1 el rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 kl plantaardige olie
  • 1 el suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng 225 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de sjalotten in plakjes. Snij de rode paprika in blokjes van 2 op 2 centimeter. Plet de stengels citroengras. Pluk de blaadjes thaise basilicum. Snij de rundersteaks in reepjes van 1 centimeter.
  3. Verhit 1 koffielepel plantaardige olie in een wok en roerbak de sjalotten en de rode paprika voor 2 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij. Verhit opnieuw 1 koffielepel plantaardige olie en roerbak de runderreepjes voor 2 minuten. Schep uit de wok en leg bij de sjalotten en paprika.
  4. Doe de rode curry en de kokosmelk nu in de wok en roer goed door elkaar. Breng aan de kook.
  5. Voeg het vlees, de gebakken sjalotten, de suiker, de geplette citroengrasstengels en de vissaus toe. Laat 3 minuten garen. Haal van het vuur en schep de stengels citroengras eruit. Pers het sap van de limoen en voeg toe aan de wok, samen met de sojascheuten.
  6. Serveer de curry met de rijst. Werk af met de Thaise basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1086.63 kcal
Koolhydraten 94.14 g
waarvan suikers 16.14 g
Vet 55.62 g
waarvan verzadigd 39 g
Proteïnen 50.96 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin