Rundstajine met dadels

60 MIN
4 personen
Rundstajine met dadels

Een heerlijkheid uit het Midden-Oosten, deze rundstajine met lekker zoete dadels. Serveer met couscous.

Ingrediënten

  • 4 rundersteaks
  • 150 g dadels, ontpit en grof gehakt
  • 2 uien, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1½ el ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rundersteaks in blokjes van 2 cm. Kruid goed met peper en zout.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de blokjes rundsvlees rondom bruin. Schep uit de tajine en doe in een kom. Dek af met aluminiumfolie en zet even opzij.
  3. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de tajine en stoof de ui en knoflook aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg je de ras el hanout toe. Laat 3 minuten bakken en schep regelmatig om. Voeg dan de tomatenblokjes, de grofgehakte dadels en de gebakken blokjes rundsvlees toe. Kruid met peper en zout, verlaag het vuur en zet een deksel op de pot. Laat nu rustig verdergaren voor 45 minuten.
  4. Serveer de rundstajine met de fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 447.99 kcal
Koolhydraten 38.01 g
waarvan suikers 29.78 g
Vet 13.61 g
waarvan verzadigd 2.2 g
Proteïnen 40.2 g
Vezels 6.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin