Tajine met gehakt, courgette en couscous

45 MIN
2 personen
Tajine met gehakt, courgette en couscous

Een receptje uit duizend-en-één nachten! We maken een kruidige tajine met gehakt en blokjes courgette, lekker zoete dadels en couscous mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit heerlijke gerecht wordt op smaak gebracht met één van onze favoriete kruidenmengelingen: ras el hanout. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 4 dadels
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g munt
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el amandelschilfer
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes en pers de knoflook. Snij de courgette in dobbelsteentjes. Snij de dadels open en haal de pit eruit. Hak dan grof. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en munt en snij fijn.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Doe de helft van de olijfolie in een grote pan (of een tajine, als je er één hebt), en verwarm. Voeg het gehakt toe en kruid met peper en zout. Laat mooi bruin bakken in 4-6 minuten. Schep dan het vlees uit de pan in een kom en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en voeg de courgette, ui, knoflook en de ras el hanout toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om. Als de courgette beetgaar is, voeg je opnieuw het gehakt en het blik tomatenblokjes en de dadels toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Roer de couscous los met een vork en voeg de peterselie en de munt toe. Kruid met peper en zout. Serveer de tajine met de amandelschilfers erover gestrooid, samen met de kruidige couscous.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.03 kcal
Koolhydraten 91.69 g
waarvan suikers 33.84 g
Vet 36.39 g
waarvan verzadigd 9.48 g
Proteïnen 40.59 g
Vezels 11.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin