Rundsreepjes babi ketjap met rijst, broccoli en sojascheuten

25 MIN
2 personen
Rundsreepjes babi ketjap met rijst, broccoli en sojascheuten

Foodbagchef Caroline: "Rundsvlees en broccoli is een heerlijke combinatie die je vaak ziet in de Aziatische keuken. Ik maak er een snel wokgerecht mee, afgewerkt met babi ketjap en een kom dampende rijst erbij. Genieten maar!"

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 125 gr witte rijst
  • 250 gr runderreepjes
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • 150 gr sojascheuten
  • 1 kl sesamzaadjes
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de broccoli.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil en snijd de stam in plakjes. Kook 3-4 min. en giet af.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in de pot van de broccoli.
  4. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan. Roerbak de rundsreepjes 5 min. op hoog vuur. Voeg de babi ketjap, broccoli, sojascheuten en eventueel 1-2 el water per persoon toe en roerbak nog 1 min, tot de saus mooi rond het vlees en de broccoli kleeft. Proef en kruid bij met zout en zwarte peper.
  5. Serveer de gewokte rundsreepjes en broccoli met de rijst. Werk af met sesamzaad (zie tip). Smakelijk!