Rundsburger met pastinaakfrietjes, kaas, sla en tomaten
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Het is weer pastinaakseizoen! Met deze heerlijke, veelzijdige groente kan je echt alle kanten op: puree, soep, geroosterde blokjes of maak er zoals ik lekkere groentefrietjes van."
Ingrediënten
1 pastinaak
2 hamburgerbroodjes
1 tomaat
2 el ketchup
1 kl mosterd
2 rundburgers
50 gr geraspte kaas
50 gr kruidensla
olie
1 kl honing
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout. Rooster het broodje de laatste 5 min. bij de pastinaak in de oven.
Snijd de tomaat in plakjes.
Saus: meng de ketchup, mosterd en honing (optioneel) onder elkaar.
Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Kruid de rundsburger met zout en zwarte peper. Bak 2-3 min. per kant. De binnenkant mag nog wat rosé zijn, zoals bij een steak (zie tip). Laat wat geraspte kaas smelten op de burger eens beide zijden gebakken zijn.
Bestrijk het broodje met wat saus. Schik wat sla, een plakje tomaat en de burger met kaas erop. Serveer met de groentefrietjes. Smakelijk!
TIP: Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Verlaag het vuur en laat nog wat langer in de pan liggen.