Rundsburger met kreeft

25 MIN
4 personen
Rundsburger met kreeft

De klassieke rundsburger krijgt een verrassend lekkere twist! Geserveerd met een heerlijk slaatje van kreeftenvlees, pittig op smaak gebracht met wasabi.

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 200 g gehakt
  • 400 g kreeften, gekookt
  • 4 pistolets
  • 8 blaadjes sla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 kl limoensap
  • 1 eidooier
  • 20 g paneermeel
  • 4 el mayonaise
  • 2 kl wasabi
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het kreeftenvlees met de mayonaise, de wasabi en het limoensap. Kruid bij met peper en zout en zet in de koelkast.
  2. Doe het gehakt in een mengkom en meng met de eidooier en het paneermeel. Kruid bij met peper en zout en meng goed met vochtige handen. Vorm 4 hamburgers uit het gehakt.
  3. Gril de hamburgers aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes doormidden en leg deze ook even op de grilplaat.
  4. Beleg de broodjes met wat salade en tomaat. Leg daarop de burgers en werk af met de kreeftensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.61 kcal
Koolhydraten 32.78 g
waarvan suikers 1.95 g
Vet 39.04 g
waarvan verzadigd 12.89 g
Proteïnen 46.46 g
Vezels 3.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin