Rundsburger met graanmosterd en groentefrietjes

30 MIN
2 personen
Rundsburger met graanmosterd en groentefrietjes

Foodbagchef Deborah: "Tussen deze hamburger steek ik een rundsburger van Meatier, een familiebedrijf uit Schore, West-Vlaanderen. Het bedrijf wordt inmiddels gerund door de tweede generatie, met tweelingbroers Gauthier en Axel."

Ingrediënten

  • 2 wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 pistolets
  • 1 rode ui
  • 2 rundsburgers
  • 50 gr graanmosterdsaus
  • 50 gr kruidensla
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel en pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout. Plaats de pistolets de laatste 5 min. mee in de oven.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Bak de uiringen tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Haal uit de pan. Kruid de rundsburger met zout en zwarte peper. Bak 2-3 min. per kant. De binnenkant van het vlees mag nog wat rosé zijn (zie tip). Schep de ui eventueel opnieuw in de pan om op te warmen.
  5. Bestrijk het broodje met wat graanmosterdsaus. Schik er de sla, rundsburger en gebakken ui op. Serveer met de groentefrietjes. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Verlaag het vuur en laat nog wat langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.