Rundsburger met champignonroomsaus, geroosterde pompoenblokjes en puree

30 MIN
2 personen
Rundsburger met champignonroomsaus, geroosterde pompoenblokjes en puree

Foodbagchef Claire: "De rundsburger van familiebedrijf Meatier werd gedoopt tot de enige echte 'meatierburger', eentje waar ze terecht trots op zijn. Ik maak een klassiek gerechtje met puree, pompoenblokjes en champignonsaus."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 125 gr witte champignons
  • 1 sjalot
  • 2 rundsburgers
  • 100 ml room
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje gedroogde tijm
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Hussel de pompoenblokjes op de bakplaat door elkaar met olijfolie, tijm (optioneel), zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  4. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6 (zie tip). Snipper de sjalot fijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de rundsburger 2-3 min. langs beide kanten op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
  6. Giet intussen de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk (of room), tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  7. Verhit opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees en bak de champignons en sjalot zo'n 5 min. op middelhoog vuur, tot ze aangekleurd zijn. Blus met de room en kruid met zout en zwarte peper. Laat enkele minuten inkoken.
  8. Serveer de rundsburger met een flinke schep puree, champignonsaus en geroosterde pompoenblokjes. Smakelijk!
  9. TIP: Je kan de champignons ook in plakjes snijden om de saus extra klassiek te maken. Maar dat duurt wel iets langer.