Rundsbrochette met Griekse couscous, perzik en guacamole
30 MIN
2 personen
Chef Isa: "Wat een kleurrijk bordje! Om het je gemakkelijk te maken geef ik je kant-en-klare guacamole mee. Zo heb je geen gedoe met harde of overrijpe avocado's. Smakelijk!"
Ingrediënten
125 gr volkoren couscous
300 gr gemarineerde steak
1 rode ui
1 komkommer
50 gr spinazie
1 perzik
olijfolie
boter
2 kl Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water (zie tip) en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
Brochette: snijd de steak in blokjes van 2 cm en de helft van de ui in kwarten. Rijg het vlees en de ui afwisselend op satéstokjes.
Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Hak de spinazie grof. Snijd de perzik in partjes (zie foto). Snipper de rest van de ui fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de rundsbrochette in 3-5 min. op middelhoog vuur, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
Meng de Provençaalse kruiden, komkommer, spinazie, perzik, fijngesnipperde ui en 1 el olijfolie per persoon onder de couscous. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de rundsbrochette met de couscoussalade en werk af met een toef guacamole. Smakelijk!
TIP: Heb je nog een bouillonblokje in de kast liggen? Verkruimel het dan nu boven de couscous tijdens het garen, zo krijgt die extra veel smaak.