Runderspies met rozemarijnolie en koolsla

45 MIN
4 personen
Runderspies met rozemarijnolie en koolsla

Een heerlijk stevige runderspies die gemarineerd werd in rozemarijnolie met daarbij een frisse koolsla. Perfect voor op de barbecue!

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk
  • 1 puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 ml olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • Voor de koolsla

  • 2 wortelen
  • 1 spitskool
  • ½ rode ui
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 kl dijonmosterd
  • 1 el pickles

BEREIDING

  1. Doe 3 takjes rozemarijn in een bokaal met de geplette knoflookteentjes en een gehalveerd chilipepertje (zonder zaadjes). Schenk er de olie bij. Sluit de bokaal en laat minstens twee uur trekken.
  2. Hak de rest van de rozemarijnblaadjes fijn. Snij het rundvlees in blokjes van gelijke grootte (ongeveer 2,5 cm). Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in stukken.
  3. Rijg afwisselend stukjes vlees en paprika aan spiesjes en leg ze in een platte schaal. Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte rozemarijn. Kwast royaal in met rozemarijnolie. Laat afgedekt minstens 30 minuten marineren.
  4. Schil en rasp de wortelen. Snij de spitskool in fijne slierten (of rasp ze grof). Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten voor de koolsla in een grote schaal. Laat 20 minuten staan en schep af en toe om.
  5. Rooster de spiesjes naar smaak in een grillpan of op de barbecue. Keer ze geregeld om en kwast eventueel in met nog wat olie. Serveer met de koolsla en eventueel een aardappel in de schil.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.72 kcal
Koolhydraten 14.5 g
waarvan suikers 12.56 g
Vet 38.24 g
waarvan verzadigd 5.75 g
Proteïnen 42.75 g
Vezels 6.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin