Runderlende in parmaham met rozemarijnaardappels

140 MIN
4 personen
Runderlende in parmaham met rozemarijnaardappels

Waag je eens aan deze heerlijk sappige runderlende in parmaham. In combinatie met rozemarijnaardappels en zuiderse groentjes is dit puur genieten.

Ingrediënten

  • 800 g runderlenden
  • 10 plakjes parmaham
  • 850 g aardappelen, in partjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 aubergine, in stukjes
  • 250 g kerstomaten
  • 30 g eekhoorntjesbrood, gedroogd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 150 ml rode wijn
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kerf de runderlenden in en duw er de teentjes knoflook in. Bestrooi met 1 takje rozemarijn, peper en zout.
  2. Rol het vlees in de plakjes parmaham en bind vast met keukentouw. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom aan. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in warm water. Giet af en bewaar het vocht.
  6. Stoof de courgette met de aubergine aan in de olijfolie. Schep uit de pan en zet even opzij.
  7. Stoof de ui met het eekhoorntjesbrood in dezelfde pan aan. Blus met het weekwater en laat inkoken. Schenk er de wijn bij en laat 10 minuten sudderen. Kruid bij met peper en zout.
  8. Schep de aardappeltjes, de courgette, de aubergine, de kerstomaatjes en het vlees in een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de overige rozemarijn. Zet de schaal afgedekt 45 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.38 kcal
Koolhydraten 54.01 g
waarvan suikers 11.12 g
Vet 31.9 g
waarvan verzadigd 13.92 g
Proteïnen 60.14 g
Vezels 10.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin