Op zoek naar een origineel dessertje voor Valentijn? Maak eens chocolademousse met Ruby chocolade! Een heerlijke verrassende smaak. Romantisch afgewerkt met roze en rode versiering. Liefde gaat door de maag!
Ingrediënten
200 gr ruby chocolade
60 gr bloemsuiker
3 eieren
200 ml room (35-40%)
2 druppels rozenwater
enkele druppels rode kleurstof (optioneel)
enkele frambozen (mag diepgevroren zijn)
eetbare hartjes
eetbare gedroogde rozenblaadjes
Bestel deze producten online
BEREIDING
Splits de eieren. Doe de eierdooiers in een kom en voeg de helft van de bloemsuiker toe. Klop op met een mixer tot een lichte, schuimige massa.
Smelt de chocolade. Doe ze in een kommetje (hak in kleinere brokjes als je met een tablet werkt) en zet per 10 seconden in de microgolfoven. Roer telkens door. De chocolade moet mooi vloeibaar zijn.
Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door de opgeklopte eimengeling. Voeg 2 druppels rozenwater toe en meng. Proef en voeg eventueel nog een druppel extra toe, maar wees voorzichtig, de smaak gaat snel overheersen. Wil je een mooie roze mousse, voeg dan nog enkele druppels rode kleurstof toe en meng opnieuw.
Klop de eiwitten stijf met de rest van de poedersuiker. Spatel voorzichtig door het ei-chocolademengsel.
Klop de slagroom op. Spatel voorzichtig door het mengsel. Schenk de mengeling in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de chocolademousse met eetbare hartjes, bevroren frambozen en gedroogde rozenblaadjes en serveer.