Roze pompelmoessalade met scampi

15 MIN
2 personen
Roze pompelmoessalade met scampi

Dit is een erg verrassende en frisse salade met scampi en roze pompelmoes, munt en crunchy pinda’s, met daarbij een vinaigrette van vissaus.

Ingrediënten

  • 8 scampi's
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 roze pompelmoezen, in partjes
  • ½ limoen
  • 15 g ongezouten pinda's, geroosterd
  • 8 blaadjes munt, fijngehakt
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Snijd de rug van de scampi's open en haal het darmkanaal eruit. Kook ze gaar in water, pel en halveer ze.
  2. Meng de scampi's met de pompelmoespartjes, uiringen, Spaanse peper en munt in een kom.
  3. Besprenkel de pompelmoessalade met 2 eetlepels vinaigrette van vissaus en pers hierover het sap van een halve limoen. Roer voorzichtig om.
  4. Werk af met geroosterde pindanoten en eventueel een blaadje Vietnamese munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 313.19 kcal
Koolhydraten 42.72 g
waarvan suikers 38.68 g
Vet 6.36 g
waarvan verzadigd 0.7 g
Proteïnen 19.42 g
Vezels 3.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin