Rosbief met wortelgroenten uit de oven

45 MIN
2 personen
Rosbief met wortelgroenten uit de oven

Een verrassend gerecht met een lekker sappig stukje rosbief, wortelgroenten en krielaardappeltjes met een subtiel Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl komijn
  • 1 stick honing
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g rosbief
  • 2 el boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kommetje met de komijn, olijfolie en honing. Kruid met peper en zout en meng goed.
  2. Schil en snij de wortelen en de pastinaak in gelijke stukken. Was en halveer de krieltjes. Meng de groenten en de krieltjes door de marinade. Doe in een ovenschaal en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Smelt de boter in een pan en kleur de rosbief rondom aan. Leg de aangekleurde rosbief bij de groenten in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet nog 10 minuten in de oven.
  4. Snij de rosbief in plakjes en serveer er de wortelgroenten en krieltjes bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 905.99 kcal
Koolhydraten 63.8 g
waarvan suikers 12.61 g
Vet 47.31 g
waarvan verzadigd 15.09 g
Proteïnen 50.27 g
Vezels 14.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin