Rosbief met wortelgroenten uit de oven

45 MIN
2 personen
Rosbief met wortelgroenten uit de oven

Een verrassend gerecht met een lekker sappig stukje rosbief, wortelgroenten en krielaardappeltjes met een subtiel Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl komijn
  • 1 stick honing
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g rosbief
  • 3 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met de komijn, olijfolie en honing. Kruid met peper en zout en meng goed. Dit is de marinade.
  2. Schil en snij de wortelen en de pastinaak in gelijke stukken. Was en halveer de krieltjes. Meng de groenten door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Smelt de boter in een pan en schroei de rosbief rondom aan. Laat de boter niet verbranden. Leg de aangekleurde rosbief bij de groenten in de oven. Dek de rosbief af met aluminiumfolie en zet nog 10 minuten mee in de oven.
  4. Snij de rosbief in plakjes en serveer er de wortelgroenten en krieltjes bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 905.91 kcal
Koolhydraten 63.78 g
waarvan suikers 12.6 g
Vet 47.31 g
waarvan verzadigd 15.09 g
Proteïnen 50.27 g
Vezels 14.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin