Rosbief met wortelgroenten uit de oven

45 MIN
2 personen
Rosbief met wortelgroenten uit de oven

Een verrassend gerecht met een lekker sappig stukje rosbief, wortelgroenten en krielaardappeltjes met een subtiel Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl komijn
  • 1 stick honing
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g rosbief
  • 3 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met de komijn, olijfolie en honing. Kruid met peper en zout en meng goed. Dit is de marinade.
  2. Schil en snij de wortelen en de pastinaak in gelijke stukken. Was en halveer de krieltjes. Meng de groenten door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Dep de rosbief droog met keukenpapier en kruid rondom met peper en zout. Verhit de boter in een pan en schroei de rosbief rondom aan. Leg de aangekleurde rosbief bij de groenten in de oven. Dek de rosbief af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven, verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  4. Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snij de rosbief in plakjes en serveer er de wortelgroenten en krieltjes bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 896.01 kcal
Koolhydraten 62.22 g
waarvan suikers 11.13 g
Vet 47.25 g
waarvan verzadigd 15.09 g
Proteïnen 49.97 g
Vezels 13.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin