Rosbief met gegrilde Coeur de Boeuf, rozemarijn en rode krieltjes

35 MIN
2 personen
Rosbief met gegrilde Coeur de Boeuf, rozemarijn en rode krieltjes

In dit gerecht ontdek je Coeur de Boeuf-tomaten. Die zijn sterk geribbeld met aflopende zijkanten zoals een ossenhart. Dat is meteen ook de letterlijke vertaling van 'coeur de boeuf'. Weetje: deze tomaat rijpt van binnen naar buiten. Een groene schijn vanbuiten betekent een rijpe kern vanbinnen.

Ingrediënten

  • 300 gr rosbief
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten
  • 50 gr veldslamengeling
  • boter
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de rosbief uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Hak de rozemarijn en de peterselie elk apart fijn. Hak de knoflook fijn.
  3. Marinade: meng in een kommetje de helft van de knoflook samen met de helft van de rozemarijn en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Bestrijk de rosbief met de marinade en houd apart voor later.
  4. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en schuif voor 20-25 min. in de oven tot de wedges mooi goudbruin zijn.
  5. Chimichurri: mix de rest van de knoflook samen met de rest van de rozemarijn, de fijngehakte peterselie, 4 el olijfolie en de witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Snijd de tomaat in dikke plakken. Gril de plakken tomaat in een hete grillpan zonder vetstof (of schik ze in een ovenschaal en schuif 5-10 min. mee in de oven).
  7. Smelt een klontje boter in een (ovenbestendige) braadpan. Kruid de rosbief met zout en zwarte peper en bak alle zijden mooi bruin op een hoog vuur. Schuif dan de oven in, reken ongeveer 3 min. per 100 gram. Laat de rosbief nog 5 min. rusten in aluminiumfolie.
  8. Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de aardappelwedges, de gegrilde tomaat, de veldslamengeling en de chimichurri. Smakelijk!