Romige verse pasta met hamreepjes, spinazie en prei
15 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Voor dit gerecht heb je maar twee potten en 15 minuten nodig. En de verse pasta van Altoni? Die tilt dit eenvoudige recept moeiteloos naar een hoger niveau. Wat wil je nog meer?"
Ingrediënten
2 stengels prei
200 gr spinazie
200 ml (kook)room
2 kl bruschetta verde kruidenmix
250 gr verse tagliatelle
100 gr hamreepjes
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Halveer de prei in de lengte en snijd in stukken van zo'n 1 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Stoof de prei in 5-7 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Giet de room erbij en kruid met de bruschetta verde, zout en zwarte peper.
Kook intussen de pasta in zo'n 2 min. al dente (zie tip).
Schep de hamblokjes en pasta onder de groenten. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Proef en breng verder op smaak zout en zwarte peper.
Serveer de pasta in een diep bord. Smakelijk!
TIP: Houd een kopje van het kookvocht apart. Je hebt het misschien nodig in stap 5 om de pasta wat smeuïger te maken.