Romige tomatenrisotto met mozzarella, courgette en basilicum

30 MIN
2 personen
Romige tomatenrisotto met mozzarella, courgette en basilicum

Foodbagchef Sofie: "Risotto heeft de reputatie ingewikkeld te zijn, maar met dit stappenplan zet je in een handomdraai deze romige tomatenrisotto op tafel. Ik werk af met mozzarella, want zeg nu zelf: tomaat en mozzarella, dat is toch een match made in heaven?"

Ingrediënten

  • 250 gr minipruimtomaatjes
  • 1 el bruscetta rosso
  • ½ gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 125 gr risottorijst
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ groentebouillonblokje
  • 50 gr Gran Moravia
  • 1 bol mozzarella
  • ½ plantje basilicum
  • olijfolie
  • boter
  • ½ el balsamico
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot en stoof de tomaatjes zo'n 5 min. op middelhoog vuur, tot ze barsten. Kruid met de helft van de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Haal uit de pot.
  2. Snipper intussen de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken van zo'n 1 cm.
  3. Smelt een klontje boter op middelhoog vuur in dezelfde pot van de tomaatjes. Fruit de ui en knoflook zo'n 2 min. Voeg dan de risottorijst en tomatenpuree toe en laat zo'n 2 min. bakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon erover en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een scheutje toe. Ga zo 15-20 min. door, tot de risotto net beetgaar is. Roer regelmatig door.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de courgetteplakken goudbruin op middelhoog vuur, tot ze hun vocht verloren hebben. Kruid met de rest van de bruschetta rosso, zout en zwarte peper.
  5. Roer de Gran Moravia en tomaatjes onder de risotto. Proef en breng verder op smaak met de balsamicoazijn (optioneel), zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Scheur de mozzarella in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.
  7. Serveer de risotto in een diep bord. Werk af met enkele courgetteplakken, stukjes mozzarella, basilicumblaadjes en wat extra zwarte peper. Smakelijk!
  8. TIP: Voor extra smeuïgheid kan je nog een klontje boter onder de risotto mengen.