Romige spirelli met worst en kerstomaatjes

20 MIN
2 personen
Romige spirelli met worst en kerstomaatjes

Oh la la, een heerlijke romige pasta waar je jong en oud mee zal blijmaken! Lekkere stukjes worst, met als verrassingsingrediënt venkelzaadjes, een romige tomatensaus, opgeleukt met frisse kerstomaatjes en spirellipasta. Werk af met parmezaan en geniet!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 250 g kerstomaten
  • 200 g spirelli
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Knijp het vlees uit de braadworst, zodat je stukjes hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de rest van de olijfolie en de stukjes worst en venkelzaadjes toe en laat ze 3 minuten bakken.
  3. Voeg het blik tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de peterselie fijn en snij de kerstomaten in kwartjes.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  5. Roer de lichte room en per persoon 1 eetlepel water door de tomatensaus en laat kort doorwarmen. Breng de saus eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Roer er de gekookte spirelli en kerstomaten door. Serveer en werk af met de parmezaan en de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1166.73 kcal
Koolhydraten 86.4 g
waarvan suikers 14.44 g
Vet 66.23 g
waarvan verzadigd 23.59 g
Proteïnen 53.73 g
Vezels 8.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin